Alla familjer har sina traditioner


Vi har en liten tradition i vår familj varje påsk som kallas för att "Rulla ägg". Jag vet inte hur många familjer som utför dessa exakta ritualer år efter år men det kan knappast vara många. Rulla ägg går ut på följande:

Alla deltagare målar varsitt ägg med olika färger och utséenden. Sen börjar själva skapandet av spelplanen. Då tar man en bred rätt stor platta och lägger på marken och lutar upp på tex en stol. Så att den lutar ned. Inte för brant men ändå lite brant. Sen placerar man ut mängder av olika godissorter nedanför/framför plattan. Sen börjar förste tävlande släppa sitt ägg uppifrån kanten. Den godisen som ägget FÖRST träffar får man. Så fortsätter det så. Tills godiset är slut. Inte speciellt avancerat. Inte speciellt spännande. Inte speciellt intressant för er heller antar jag..but still.. en tradition som vi kört med så länge jag kan minnas.


Jag fick ett sms från mamma precis:

"Glad påsk Nemo önskar samlad släkt i Ängsvik, mor, far, Måns, alla syskon samt Ludvig och Robban (Nikis kille). Nu rullas det ägg! Puss"


Det är i såna här lägen det känns halvmuntert att
sitta på ett lumpet jävla hotell i bushen utanför Värnamo
när man heller inte sålde ett enda jävla abbonemang idag....




Förresten, för alla som älskar film
Missa inte "Så som i himmelen"
Just nu på SVT1



Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh du är så söt! :)

2008-03-22 @ 22:07:00
Postat av: emilia

Glad påsk! :)
Och när man är hemma önskar man att man var borta ..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback