En säljares väg från botten till toppen



Okej. Om jag ska vara helt ärlig så gick inte jobbet så jäkla bra i början som jag hade hoppats och trott på. Jag sålde väl ett abonemang, nån förlängning och nån försäkring här och där om dagen. Men vi snackar inga stora siffror här. Jag gick omkring och trodde att folk skulle komma till mig och att det skulle ordna sig av sig självt. Jag saknade den rätta mentaliteten, motivationen och viljan. Jag såg upp till alla topsellers och drömde om att vara en av dom. Jag drömde om pengarna, kändisskapen inom företaget och äran. Jag kollade toplistan varje kväll innan jag gick och la mig och såg dom stora namnen som fightades i toppen där medans jag själv var nöjd över att ha fått iväg 1-2 st nytecknade abonemang...

Innan igår var mitt personliga rekord 3 st nyteck på en dag.. Sen igår. Ja, vad säger man? Ketchupeffekten? Islossning? Ja, you tell me.

Jag kommer till en lumpen Nettobutik i Älvängen som är en liten håla som ligger mitt emellan Karlstad, Trollhättan och Göteborg. Rekorden på detta location ligger på 5 nyteck och jag suckar djupt och tänker att detta kommer bli en tråkig värdelös folkfattig dag utan sälj.. Men vad fan händer? Jag kommer in i sånt enormt jävla flow. Jag säljer och säljer och tror verkligen på produkten. Jag är så fokuserad och motiverad så det är löjligt. Dagen slutar på 7 nytecknade abonemang för min del och en sjunde plats på toplistan när jag kollar in den runt 22-snåret på kvällen... Min partner slutar på 2 nyteck och vi slår Locationrekord med bred marginal. Innan var det som sagt Fem men nu är det nio! Jag är på moln vid detta lag. Jag tror knappt att det är sant. Vad hände liksom? Är jag med på tio topp listan? Av 155 säljare runt om ute i Sverige? Är jag sjunde bäst?? Jag går till sängs med en enda tanke i huvudet.. Att detta var en engångsföretéelse. Att jag haft enormt flyt idag och att det säkerligen inte kommer att ske igen... Fast jag hoppas såklart. Jag drömmer.


Jag kliver upp idag ur sängen och har sån mersmak i munnen så det är löjligt. Enda tanken jag har är att jag verkligen verkligen vill sälja bra igen och lyckas och vara bäst. Jag kommer till samma Location som dagen innan med samma partner.. Och tro det eller ej men jag kör igång igen. Och som jag kör.. I samma anda.. Med samma flyt. Jag säljer och säljer.. och folk bara SKA ha med sig en mobil hem! och innan jag vet ordet av så är jag högst upp på toplistan. Jag leder! Vad fan händer? Jag går på lunch och tänker inte mer på det.. Dagen går och jag håller ett stadigt skönt tempo och när sen kvällen ramlar in och butikerna börjar stänga runt om i Sverige så dunkar jag in mitt tionde nytecknade abonemang för dagen! Ja, ni hörde rätt. TIOENDE! Samtalen och SMS:en ramlar in från säljare och olika chefer landet runt som gratulerar och hyllar mig. Dagen är över och jag kollar toplistan. Och vad fan ser jag? Ja...

Toplistan:

1. Nemo Hedén - 10 st Nyteck




Ja, vad fan säger man?
Jag finner helt ärligt talat inga ord.






Ni som nu tycker jag skryter eller vad fan ni kallar det kan bara go to hell!
Jag är så jävla glad och stolt just nu så det är löjligt! :D :D :D

 






Kommentarer
Postat av: Anonym

Fan va bra du är :D

2008-02-08 @ 23:13:13
Postat av: Tina

Congrats!

2008-02-09 @ 00:32:32
Postat av: Leo

Jag visste att du hade det i dig, jag har aldrig tvekat en sekund på dig, det vet du.

Håll i denna inställning så kommer du fortsätta i samma takt.

keep it up homie

2008-02-09 @ 09:00:22
Postat av: Fattig Riddare

Hur mycket tjänar man på ett nyteck då? Förlängning, abonnemang, försäkring osv?
Behöver de mer folk?

2008-02-09 @ 10:09:50
Postat av: niki

coolt. Tänk att vi är så olika där. Försäljning blev ju aldrig någonting för mig...
Men jag känner igen mig i nästan allt du skriver, för jag hade perioder då det gick riktigt bra, och det är exakt samma mentalitet inom alla säljföretag.
Det är grymt kul att detta verkar ha varit en lyckträff för dig lilla bror. Ett litet ord på vägen bara:

Tänk på att oavsett hur bra vänner dina chefer osv verkar vara med dig, så är du ingenting värd längre den dagen du inte säljer. Man kan inbilla sig att din framgång och lycka ligger i deras intresse (mer än att de tjänar pengar på det alltså), eftersom de beter sig som så. Men i slutänden finns det ingen annan än du själv som verkligen bryr sig om vad som händer med dig, din ekonomi och ditt liv.
Absolut inte menat att ta ned ditt humör, för jag tycker det här är fantastiskt kul. Jag tror bara det är lätt att man börjar sväva- och jag vet hur svårt det är att stå kvar med fötterna på jorden och verkligen hålla fast vid det som verkligen är viktigt, och de vänner som är ens riktiga, i alla väder...

2008-02-09 @ 14:09:43
Postat av: niki

meh.. hela kom inte med.
På slutet skrev jag:
Kort sagt, fortsätt med detta och keep up the good work. Du är så duktig!!
Men se till att alltid hålla en viss distans till säljare och sälföretag, för mer eller mindre är de alla en aning beroendeframkallande och lite djävulska ;)

2008-02-09 @ 14:11:41
Postat av: Nemo

Ett nytecknat abonemang 350 kr.
Förlängning 50 kr
Försäkring 60 kr
Mobilt Bredband 300 kr

Sen finns det alltid olika telefoner det är så kallad "skott peng" på men det varierar från månad till månad.. Men det kan handla om vissa telefoner som sålt lite sämre. Säljer man såna så tjänar man 100-200 kr extra :) Sen får man även en femtiolapp per nyteck om man sköter sig övrigt på jobbet som Tex om man sköter sig på hotellet, om man håller bilen fräsh och uppträder korrekt och reko i sina telenor-arbetskläder osv osv osv... Så det blir en del cash alltså.. :)

Sen utöver det tillkommer ett oskattat traktamente på lite över 3000 kr per månad så det är också en skön liten extra inkomst som man egentligen inte räknar men när man räknar ihop vad man ska få i lön :)

I morgon kväll kommer jag hem!

2008-02-09 @ 18:39:17
Postat av: Nemo

Och ja, du fattiga riddare, dom behöver säkert folk, det sker arbetsintervjuer och rekryteringsmöten allt som offtast och omsättningen är väldigt stor. Snitt-arbetslängden på telenor Xpress är bara 3 månader så folk kommer och går hela tiden :) Just för att det är ett så pass speciellt och ändå slitigt jobb...Gå in på hemsidan och sök vettja :) Fast som sagt..hemsidan säger ju att körkort är obligatoriskt.. ;-)

2008-02-09 @ 18:44:31
Postat av: Anonym

KUUUUUUUUUUNG ÄR DU

2008-02-09 @ 18:45:26
Postat av: Buster

Jag är stolt över dig !
det är jag som har framfört detta säljes pontetial,
HAHAHAH FRÅGA FAN INTE VAD DET DÄR BETYDR, MEN KÄNDE MIG BARA JÄVLIGT VUXEN
..
åter till mitt snickochmotherfuckingsnack, när kommer du upp din hoe, glad för din skull , soft att det går bra gubben du .. försök och sno en mobil till mig "vuxnanemo",pözzish

btw din brud fyller år på måndag!

2008-02-09 @ 23:33:33
Postat av: Sandra

Åh fan så najs :D !!!

2008-02-11 @ 09:46:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback